Blog

 1. Nieuwe Valeo ruitenwisser webshop is nu live!

  Wij verkopen al 10 jaar voornamelijk Bosch ruitenwissers en andere auto-onderdelen en toebehoren via onze webshops nieuweruitenwissers.nl en onlineonderdeel.nl.

  Echter krijgen we de laatste tijd steeds meer vragen van klanten of we ook Valeo-ruitenwissers leveren.
  Valeo ruitenwissers worden door ongeveer de helft van de autofabrikanten op nieuwe auto's geplaatst, dus de kans is groot dat uw auto origineel met Valeo ruitenwissers geleverd is.
  Valeo biedt een ruim assortiment van kwalitatief hoogwaarde ruitenwissers.

  Dit is voor ons dan ook de reden geweest om een nieuwe webshop te openen die alleen en geheel gericht is op Valeo ruitenwissers: RuitenwisserWinkel.nl.
  In deze webshop verkopen we zowel voorwissers (flatblade en conventionele

  Lees meer »
 2. Achteraf betalen via Klarna

  Vanaf vandaag bieden wij de mogelijkheid om uw bestelling pas na ontvangst te betalen!
  Hiervoor maken wij gebruik van de diensten van Klarna. Klarna zal, zodra u uw bestelling ontvangen hebt, u een factuur sturen.
  Deze kunt u via de Klarna-app of via een gewone bankoverschrijving betalen.

  Hierdoor weet u zeker dat u uw bestelling past hoeft te betalen zodra deze ontvangen is en u er tevreden mee bent!

  Het maximumbedrag dat u achteraf via Klarna kunt betalen is € 200,-
  Vanwege de extra kosten die Klarna met zich meebrengt zijn wij helaas genoodzaakt om een kleine vergoeding hiervoor te vragen.

  Lees meer »
 3. Vaderdag cadeaus voor autoliefhebbers

  Vaderdag cadeaus voor autoliefhebbers

   

  Natuurlijk geef je de beste papa van de wereld het liefst een dure sportwagen voor Vaderdag! Helaas vallen dit soort presentjes voor ons gewone stervelingen ruim buiten het budget. Gelukkig zijn er nog volop andere leuke - en betaalbare - cadeaus te vinden voor vaders die graag autorijden of aan hun auto klussen. Speciaal voor deze autoliefhebbers enkele originele Vaderdagtips!

  Professioneel auto gereedschap

  Is jouw vader vaak in de garage te vinden om te sleutelen aan zijn auto? Dan valt professioneel autogereedschap zeker bij hem in de smaak. Met goed gereedschap zal hij nog meer plezier aan zijn hobby beleven. Zo zorgt de professionele krachtdoppenset van Steiner voor een

  Lees meer »
 4. Over ons

  In 2008 zochten wij nieuwe ruitenwissers voor onze auto's (toen nog een Toyota Aygo (met sportief uiterlijk) en een Ford C-Max, inmiddels zijn deze auto's allemaal weg, maar ook op onze huidige auto's zitten Bosch Aerotwin's!). Het bleek dat de Bosch Aerotwin door iedereen als de beste ruitenwissers werd genoemd, maar het was lastig om deze te vinden. Uiteindelijk is het toch gelukt en waren we verbaasd over de supergoede wisresultaten van deze ruitenwissers!

  Daarom zijn we 2009 begonnen met het verkopen van Bosch Aerotwin ruitenwissers. In het begin verkochten we uitsluitend via marktplaats, maar later is de stap genomen om een webshop te beginnen om zo alles beter, sneller en nauwkeuriger te kunnen afhandelen.

  Uiteraard was er bij ons altijd al interesse in auto's, hierdoor is het ook gemakkelijk om ons te verdiepen in de autotypes en de daarvoor geschikte ruitenwissers en eigenaardigheden.

  Dit begon allemaal thuis in Ternaard (N.O. Friesland). In

  Lees meer »
 5. Wordt u achtervolgd door een lama??

  Als je achtervolgt wordt door een lama of in slechte weersomstandigheden rijdt, dit is alles wat je nodig hebt:


  Nieuwe promotie-video van Bosch.

  Lees meer »
 6. Record aantal kilometers in personenauto's gereden in 2018

  Het CBS heeft afgelopen week een artikel gepubliceerd waarin blijkt dat het aantal gereden kilometers in 2018 is gestegen ten opzichte van 2017.
  In totaal zijn er 121,4 miljard kilometers door personenauto's afgelegd, dat is 1,2% meer dan het jaar ervoor en 9% meer dan in 2008.


  Het CBS geeft ook een overzicht van de brandstof waarmee de kilometers zijn afgelegd:
  Benzine: 78,4 miljard
  Diesel: 34,3 miljard kilometer
  LPG: 2,1 miljard kilometer
  Elektrisch / overig: 6,6 miljard kilometer

  Auto's op bedrijfsnaam (denk hierbij aan leaseauto's zoals onder andere de auto van het jaar in 2017 (Peugeot 3008) en bijtellingsknallers zoals de Mitsubishi
  Lees meer »
 7. Handige pagina met links

  Recentelijk kwamen wij een handige pagina met diverse auto-gerelateerde ur's tegen die wij u niet willen onthouden: Uw pagina.nl
  Of deze pagina 2Link.be
  Startze
  start.be

  Lees meer »
 8. Tips van de ANWB

  De ANWB heeft een mooi artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je ruitenwissers kunt controleren en vervangen.

  In 7 stappen wordt uitgelegd hoe een ruitenwisser kan worden gecontroleerd. Waarbij ook wordt aangegeven dat eventuele blaadjes en rommel uit paravaan (rand tussen raam en motorkap) moet worden verwijderd. Een nuttige toevoeging!

  Bij het vervangen van de ruitenwisser gaat de ANWB wat te kort door de bocht. Hierin wordt alleen uitgelegd hoe een ruitenwissers met een drukknop/clipje kan worden vervangen.
  Deze aansluiting komt vooral voor bij auto's van VW, Skoda, Seat en Audi. Maar ook bij andere merken wordt deze aansluiting veel gebruikt.
  Er bestaan echter meer aansluitingen die niet door de ANWB worden besproken.
  Daarom hebben wij

  Lees meer »
 9. Video: man wist de ramen handmatig met gebroken ruitenwisserarm

  Op internet kwamen wij dit filmpje tegen van een auto waarvan de ruitenwissers niet meer werkten zoals zou moeten.
  Doordat de ruitenwissermotor niet meer werkt is deze automobilist creatief bezig met een gebroken ruitenwisserarm.
  Nadeel is wel dat hij nat wordt en dat ook sturen en schakelen lastig is met deze constructie...

  Lees meer »
 10. Waar zijn winterbanden verplicht?

  Als u in de winter met de auto naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld vanwege wintersport, is het handig om te weten in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
  BOVAG heeft hier een handige website voor gemaakt om te kijken waar deze banden verplicht zijn of waar sneeuwkettingen juist verboden zijn (zoals in Nederland).
  Deze website geeft niet alleen aan of de winterbanden verplicht zijn, maar ook tijdens welk periode en wat de minimale profieldiepte van de banden moet zijn. Hierdoor kunt u goed voorbereid de weg op!
  Wat opvalt is dat er veel verschillen tussen landen zitten. Zo moet de minimale profieldiepte in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië 4 mm zijn, terwijl er in Italië geen verplichte minimale profieldiepte is. De minimale profieldiepte in Slowakije is 3 mm en in Roemenië 2 millimeter. In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dat op een bord wordt aangegeven. In dat geval mo

  Lees meer »
Pagina