Ruitenwissers vervangen

  1. - Wanneer en waarom vervangen
  2. - Hoe te vervangen

Wanneer en waarom vervangen:

Er zijn verschillende redenen waarom ruitenwissers vervangen moeten worden. Veel gehoorde klachten zijn het trekken van strepen of het achterblijven van een waas. Dit ligt aan een versleten ruitenwisserblad of een stroef of vet raam. Door het vele vegen (gemiddeld 150.000 tijdens de levensduur van een ruitenwisser) neemt de kwaliteit van het blad af. Ook het stuiteren of stotteren van de ruitenwisser over het raam horen wij regelmatig. Dit komt omdat het ruitenwisserblad hard geworden is, dan valt het niet meer soepel op het raam en begint de ruitenwisser te haperen of herrie te maken. Dit kan door veel zonlicht (UV-straling) of ouderdom ontstaan.

Op de Bosch site stond beschreven wanneer u de ruitenwissers zou moeten vervangen. Wij raden u aan om zodra de eerste strepen zich beginnen te vormen nieuwe wissers te kopen, zodra u de nieuwe wissers echt nodig heeft kunt u ze snel monteren. Bosch geeft zelf aan dat u bij een blijvende streep na het wissen het beste uw ruitenwisser kunt vervangen. Soms is het ook verstandig om bij een streep te controleren of het raam of de ruitenwissers ook vet is. Eventueel kunt u de voorruit of de ruitenwisserbladen ontvetten met terpentine of wasbenzine.

Bosch beschrijft 9 verschillende slijtagepatronen van ruitenwissers:

  1. 1 en 2: geen strepen of maximaal 3 blijvende strepen: de ruitenwissers zijn in orde!
  2. 3, 4 en 5: 1 blijvende streep in het middelste zichtveld tot maximaal 6 strepen buiten het centrale zichtveld: het advies is om nieuwe ruitenwissers te plaatsen
  3. 6,7,8 en 9: er blijven watervlekken en wazige plaatsen op de raam of de ruitenwissers stotteren of haperen: u moet de ruitenwissers vervangen!


Slijtagepatronen 1 en 2:
Ruitenwissers zijn in orde

3, 4 en 5:
Nieuwe ruitenwissers plaatsen

Slijtagepatronen 6, 7, 8 en 9:
Dringend ruitenwissers vervangen

Kijk hier voor een overzicht van de beste ruitenwissers voor uw auto.

Hoe te vervangen:

Veel mensen denken dat ruitenwissers lastig te monteren zijn, dit is echter wat een klant ons liet weten:
Wat het meest positieve aan dit product is de zeer eenvoudige wijze van monteren. Binnen 30 seconden is deze wisser geplaatst. Voorheen had je hogere wiskunde nodig om een wisser te monteren, met deze wisser kan mijn zoon van 11 het met zijn ogen dicht.

Op onze website hebben wij de montage instructies van de meeste ruitenwissers voor u opgesomd: hoe te vervangen
Daarnaast bieden wij ook video's van de montage aan: videos