De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is 10,2 jaar volgens deze bron.

Ook het aantal types per automerk neemt toe. Bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, daar zijn nu 7 generaties van uitgebracht (de modellen zoals Golf Plus, Golf Sportsvan, cabrio en station niet meegerekend). Dit betekend dat het steeds lastiger wordt om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden. Want al deze auto's hebben andere ruitenwissers nodig om dat de lengte of de aansluiting per bouwjaar verschillend kan zijn.

Om dit probleem op te lossen hebben wij bij alle ruitenwissers nu de bouwjaren van de auto waarvoor hij geschikt is toegevoegd. Niet alleen "2011 tot en met 2014", maar ook "2011, 2012, 2013 en 2014". Hierdoor kunt u handiger de juiste Bosch Aerotwin ruitenwisser voor uw auto te vinden.

Daarnaast is het bouwjaar toegevoegd als een selectie-criterium in de filters op diverse pagina's in onze online webshop.

Behalve deze belangrijke wijziging hebben wij het nu ook mogelijk gemaakt om op kenteken te zoeken. Zodra u uw kenteken in het zoekveld invult wordt er een voorstel gedaan om te zoeken op automerk, autotype en bouwjaar. Hiermee vindt u gegarandeerd snel de geschikte ruitenwissers voor uw auto!