Blog

 1. Tips van de ANWB

  De ANWB heeft een mooi artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je ruitenwissers kunt controleren en vervangen.

  In 7 stappen wordt uitgelegd hoe een ruitenwisser kan worden gecontroleerd. Waarbij ook wordt aangegeven dat eventuele blaadjes en rommel uit paravaan (rand tussen raam en motorkap) moet worden verwijderd. Een nuttige toevoeging!

  Bij het vervangen van de ruitenwisser gaat de ANWB wat te kort door de bocht. Hierin wordt alleen uitgelegd hoe een ruitenwissers met een drukknop/clipje kan worden vervangen.
  Deze aansluiting komt vooral voor bij auto's van VW, Skoda, Seat en Audi. Maar ook bij andere merken wordt deze aansluiting veel gebruikt.
  Er bestaan echter meer aansluitingen die niet door de ANWB worden besproken.
  Daarom hebben wij

  Lees meer »
 2. Nieuwe ruitenwissers en auto's toegevoegd aan onze webshop

  Ook de afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om onze catalogus weer te updaten.
  Hieronder ziet u de lijst van alle ruitenwissers die we de afgelopen paar maanden hebben toegevoegd aan de webshop.
  De meeste ruitenwissers zijn toegevoegd omdat een autofabrikant met een nieuwe versie van een bestaand model kmt, waarvoor ook een andere set ruitenwissers nodig is.
  Denk hierbij aan de Ford Fiesta, Focus en Ka+. Maar ook Audi, BMW, Seat, Suzuki en Volkswagen hebben nieuwe versies van bijvoorbeeld de A6, 5-serie, Ibiza, Swift, Polo en Touareg op de markt gebracht.
  Ook zijn er helemaal nieuwe modellen gekomen waarvoor Bosch ook nieuwe Aerotwin ruitenwissers heeft geïntroduceerd. Zoals bijvoorbeeld de BM X2, X3 en X4. Ook de Skoda Karoq en VW Arteon zijn nieuw toegevoegd aan onze catalogus.

  Hieronder ziet u de complete lijst van nieuwe auto-types in onze webshop:

  Lees meer »
 3. Video: man wist de ramen handmatig met gebroken ruitenwisserarm

  Op internet kwamen wij dit filmpje tegen van een auto waarvan de ruitenwissers niet meer werkten zoals zou moeten.
  Doordat de ruitenwissermotor niet meer werkt is deze automobilist creatief bezig met een gebroken ruitenwisserarm.
  Nadeel is wel dat hij nat wordt en dat ook sturen en schakelen lastig is met deze constructie...

  Lees meer »
 4. Waar zijn winterbanden verplicht?

  Als u in de winter met de auto naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld vanwege wintersport, is het handig om te weten in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
  BOVAG heeft hier een handige website voor gemaakt om te kijken waar deze banden verplicht zijn of waar sneeuwkettingen juist verboden zijn (zoals in Nederland).
  Deze website geeft niet alleen aan of de winterbanden verplicht zijn, maar ook tijdens welk periode en wat de minimale profieldiepte van de banden moet zijn. Hierdoor kunt u goed voorbereid de weg op!
  Wat opvalt is dat er veel verschillen tussen landen zitten. Zo moet de minimale profieldiepte in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië 4 mm zijn, terwijl er in Italië geen verplichte minimale profieldiepte is. De minimale profieldiepte in Slowakije is 3 mm en in Roemenië 2 millimeter. In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dat op een bord wordt aangegeven. In dat geval

  Lees meer »
 5. Nieuwe Bosch Aerotwin video uitgegeven

  Bosch heeft een nieuwe YouTube video gelanceerd

  Korte samenvatting:
  De voordeel van Aerotwin's in één oogopslag: Uitstekende prestaties, zonder strepen of vlekken lange levensduur en fabrieks-af kwaliteit.

  Lees meer »
 6. Zoeken op bouwjaar en kenteken

  De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is 10,2 jaar volgens deze bron.

  Ook het aantal types per automerk neemt toe. Bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, daar zijn nu 7 generaties van uitgebracht (de modellen zoals Golf Plus, Golf Sportsvan, cabrio en station niet meegerekend). Dit betekend dat het steeds lastiger wordt om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden. Want al deze auto's hebben andere ruitenwissers nodig om dat de lengte of de aansluiting per bouwjaar verschillend kan zijn.

  Om dit probleem op te lossen hebben wij bij alle ruitenwissers nu de bouwjaren van de auto waarvoor hij geschikt is toegevoegd. Niet alleen "2011 tot en met 2014", maar ook "2011, 2012, 2013 en 2014". Hierdoor kunt u handiger de juiste Bosch Aerotwin ruitenwisser voor uw auto te vinden.

  Daarnaast is het bouwjaar toegevoegd als een

  Lees meer »
 7. "Automobilisten verwaarlozen ruitenwissers" zegt BOVAG

  Uit onderzoek van de BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders) blijkt dat 96% van de automobilisten de ruitenwissers te laat vervangt.

  Fabrikanten adviseren om de wissers iedere 12 tot 15 maanden te vervangen, echter doet maar 4% van de auto-eigenaren dit.

  De meeste automobilisten vinden het logisch om ieder jaar of voor iedere winter de ruitenwissers te vervangen, maar toch doen ze dat niet. 80% van de automobilisten vervangt de ruitenwissers pas als deze strepen achterlaten, de rubbers losraken, er schrapende geluiden te horen zijn of wanneer de wissers bij de APK afgekeurd worden. Vooral dat laatste is een veiligheidsrisico nu nieuwe auto’s pas na 3 of 4 jaar voor het eerst een APK-keuring krijgen.

  Behalve de ruitenwisser

  Lees meer »
 8. Bancontact betalingen mogelijk!

  Wat iDeal in Nederland is, is Bancontact in België.
  Daarom kregen we vaak van Belgische klanten de vraag of het mogelijk was om de ruitenwissers, of andere producten, via Bancontact te betalen.

  Die vraag is overbodig: Vanaf nu is het mogelijk om met Bancontact te betalen!

  Enkele weken geleden hebben wij Bancontact aan onze betaalmogelijkheden (iDeal, PayPal en vooruitbetaling) toegevoegd en sindsdien is er al volop gebruik van gemaakt!

  Hierdoor is het voor Belgische klanten nog eenvoudiger geworden om de juiste ruitenwissers voor hun auto te bestellen en een paar dagen later al te ontvangen.
  Veel bestellingen uit België werden vooruit betaald, waardoor er handmatige stappen nodig waren om de betaling te doen en te verwerken.
  Nu wij Bancontact aanbieden kan de bestelling direct betaald en dezelfde dag al verzonden worden.
  Met vooruitbetaling was dat helaas niet mogelijk omdat grensoverschrijdende betaling altijd enkele dagen duren

  Lees meer »
 9. Don't be a killer car

  Bosch heeft in samenwerking met "The Humane Society of the US" (Amerikaanse dierenbescherming) een tijdje geleden een grappige video uitgegeven:

  Om het onnodige aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen worden door Bosch uiteraard goede ruitenwissers aanbevolen.

  De Bosch Icon wissers waar het aan het einde van het filmpje over gaat zijn te vergelijken met de Bosch Aerotwin ruitenwissers die wij verkopen.

  Lees meer »
 10. Auto gemiddeld steeds ouder

  De gemiddelde leeftijd van auto's op nederlandse wegen is de afgelopen 10 jaar toegenomen volgens een bericht van het CBS.

  In 2006 was 37% van de auto's 9 jaar of ouder, inmiddels is dat meer dan 50%.
  Ook zijn er meer auto's van 15 jaar of ouder, dit was in 2006 nog 11%, en momenteel 20%.

  De gemiddelde leeftijd van een auto zelf is van 8,4 naar 10,2 jaar gestegen.

  De gemiddelde leeftijd van een auto die geexporteerd wordt is 12,5 jaar en de gemiddelde leeftijd van een sloopauto is 17,9 jaar.

  Speciaal voor de oudere auto's die zonder flatblade ruitenwissers geleverd zijn heeft Bosch de Aerotwin Retrofit ontwikkeld. Deze flatblade ruitenwissers zijn zeer geschikt voor auto's die standaard met een wisser me

  Lees meer »
Pagina