Blog

 1. Wordt u achtervolgd door een lama??

  Als je achtervolgt wordt door een lama of in slechte weersomstandigheden rijdt, dit is alles wat je nodig hebt:


  Nieuwe promotie-video van Bosch.

  Lees meer »
 2. Nieuwe ruitenwissers Skoda Fabia

  Heel soms komt een klant langs om een set nieuwe ruitenwissers te kopen en te laten monteren.
  Gisteren hebben wij daarom een nieuwe set Bosch Aerotwin ruitenwissers en een achterwisser gemonteerd op deze Skoda Fabia hatchback uit 2015:

  Ruitenwissers Skoda Fabia

  Achterwisser Skoda Fabia

  De oude set ruitenwissers begon te strepen achter te laten op het voorraam en ook de achterruitenwisser was nodig aan vervanging toe.
  De Bosch Aerotwin ruitenwissers die geplaatst zijn, zijn als best

  Lees meer »
 3. Record aantal kilometers in personenauto's gereden in 2018

  Het CBS heeft afgelopen week een artikel gepubliceerd waarin blijkt dat het aantal gereden kilometers in 2018 is gestegen ten opzichte van 2017.
  In totaal zijn er 121,4 miljard kilometers door personenauto's afgelegd, dat is 1,2% meer dan het jaar ervoor en 9% meer dan in 2008.


  Het CBS geeft ook een overzicht van de brandstof waarmee de kilometers zijn afgelegd:
  Benzine: 78,4 miljard
  Diesel: 34,3 miljard kilometer
  LPG: 2,1 miljard kilometer
  Elektrisch / overig: 6,6 miljard kilometer

  Auto's op bedrijfsnaam (denk hierbij aan leaseauto's zoals onder andere de auto van het jaar in 2017 (Peugeot 3008) en bijtellingsknallers zoals de
  Lees meer »
 4. Handige pagina met links

  Recentelijk kwamen wij een handige pagina met diverse auto-gerelateerde ur's tegen die wij u niet willen onthouden: Uw pagina.nl
  Of deze pagina 2Link.be
  Startze
  start.be

  Lees meer »
 5. Tips van de ANWB

  De ANWB heeft een mooi artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je ruitenwissers kunt controleren en vervangen.

  In 7 stappen wordt uitgelegd hoe een ruitenwisser kan worden gecontroleerd. Waarbij ook wordt aangegeven dat eventuele blaadjes en rommel uit paravaan (rand tussen raam en motorkap) moet worden verwijderd. Een nuttige toevoeging!

  Bij het vervangen van de ruitenwisser gaat de ANWB wat te kort door de bocht. Hierin wordt alleen uitgelegd hoe een ruitenwissers met een drukknop/clipje kan worden vervangen.
  Deze aansluiting komt vooral voor bij auto's van VW, Skoda, Seat en Audi. Maar ook bij andere merken wordt deze aansluiting veel gebruikt.
  Er bestaan echter meer aansluitingen die niet door de ANWB worden besproken.
  Daarom hebben wij

  Lees meer »
 6. Nieuwe ruitenwissers en auto's toegevoegd aan onze webshop

  Ook de afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om onze catalogus weer te updaten.
  Hieronder ziet u de lijst van alle ruitenwissers die we de afgelopen paar maanden hebben toegevoegd aan de webshop.
  De meeste ruitenwissers zijn toegevoegd omdat een autofabrikant met een nieuwe versie van een bestaand model kmt, waarvoor ook een andere set ruitenwissers nodig is.
  Denk hierbij aan de Ford Fiesta, Focus en Ka+. Maar ook Audi, BMW, Seat, Suzuki en Volkswagen hebben nieuwe versies van bijvoorbeeld de A6, 5-serie, Ibiza, Swift, Polo en Touareg op de markt gebracht.
  Ook zijn er helemaal nieuwe modellen gekomen waarvoor Bosch ook nieuwe Aerotwin ruitenwissers heeft geïntroduceerd. Zoals bijvoorbeeld de BM X2, X3 en X4. Ook de Skoda Karoq en VW Arteon zijn nieuw toegevoegd aan onze catalogus.

  Hieronder ziet u de complete lijst van nieuwe auto-types in onze webshop:

  Lees meer »
 7. Video: man wist de ramen handmatig met gebroken ruitenwisserarm

  Op internet kwamen wij dit filmpje tegen van een auto waarvan de ruitenwissers niet meer werkten zoals zou moeten.
  Doordat de ruitenwissermotor niet meer werkt is deze automobilist creatief bezig met een gebroken ruitenwisserarm.
  Nadeel is wel dat hij nat wordt en dat ook sturen en schakelen lastig is met deze constructie...

  Lees meer »
 8. Waar zijn winterbanden verplicht?

  Als u in de winter met de auto naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld vanwege wintersport, is het handig om te weten in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
  BOVAG heeft hier een handige website voor gemaakt om te kijken waar deze banden verplicht zijn of waar sneeuwkettingen juist verboden zijn (zoals in Nederland).
  Deze website geeft niet alleen aan of de winterbanden verplicht zijn, maar ook tijdens welk periode en wat de minimale profieldiepte van de banden moet zijn. Hierdoor kunt u goed voorbereid de weg op!
  Wat opvalt is dat er veel verschillen tussen landen zitten. Zo moet de minimale profieldiepte in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië 4 mm zijn, terwijl er in Italië geen verplichte minimale profieldiepte is. De minimale profieldiepte in Slowakije is 3 mm en in Roemenië 2 millimeter. In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dat op een bord wordt aangegeven. In dat geval

  Lees meer »
 9. Nieuwe Bosch Aerotwin video uitgegeven

  Bosch heeft een nieuwe YouTube video gelanceerd

  Korte samenvatting:
  De voordeel van Aerotwin's in één oogopslag: Uitstekende prestaties, zonder strepen of vlekken lange levensduur en fabrieks-af kwaliteit.

  Lees meer »
 10. Zoeken op bouwjaar en kenteken

  De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is 10,2 jaar volgens deze bron.

  Ook het aantal types per automerk neemt toe. Bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, daar zijn nu 7 generaties van uitgebracht (de modellen zoals Golf Plus, Golf Sportsvan, cabrio en station niet meegerekend). Dit betekend dat het steeds lastiger wordt om de juiste ruitenwissers voor uw auto te vinden. Want al deze auto's hebben andere ruitenwissers nodig om dat de lengte of de aansluiting per bouwjaar verschillend kan zijn.

  Om dit probleem op te lossen hebben wij bij alle ruitenwissers nu de bouwjaren van de auto waarvoor hij geschikt is toegevoegd. Niet alleen "2011 tot en met 2014", maar ook "2011, 2012, 2013 en 2014". Hierdoor kunt u handiger de juiste Bosch Aerotwin ruitenwisser voor uw auto te vinden.

  Daarnaast is het bouwjaar toegevoegd als een

  Lees meer »
Pagina
Nieuweruitenwissers.nl krijgt een waardering van 8.7 uit 10 op basis van 2893 klantbeoordelingen.